state: A

Concert Hall Circuit Bruges

Realisation open house

Circuit is a spatial walk through the Concert Hall

Concert hall Bruges wants to be an accessible and open culture house. Within this framework, NU architectuuratelier is developing a concept and scenography that opens up the exceptional architecture of the building and its permanent art collection to the public. Through various interventions, the functions of the building will be exposed and tangible.

Concretely, this scenography translates into a series of interventions and installations, such as the redesign of the reception area and the entry hall, the repositioning of the cafe and the realisation of a public route. The ‘concertgebouw circuit’ allows visitors to experience the building and the art collection in all its aspects.

Reference for organisation of reception furniture: self-portrait, Malevich
Reception space with a varied ensemble of different furniture characters

Part of this route is the view into the concert hall and the chamber music hall.

Furniture colour research
Concert hall Bruges
  • client Concertgebouw Brugge
  • location Bruges, Belgium
  • date 2015 -2017
  • status finished
  • icw Kab. Mathilde Geens, Ester Goris (space-curtain), Ruben Nachtergaele (sound), Heleen van Haegenborgh, ROO SE, Atento
  • photography Stijn Bollaert
  • team NU Marie Bemelmans, Louise Vanderlinden