state: A

Concertgebouw Circuit Brugge

Realisatie open huis

Circuit is een ruimtelijke wandeling door het concertgebouw

Concertgebouw Brugge wil een toegankelijk en open huis zijn. In dit kader ontwikkelt NU architectuuratelier een concept en scenografie die de uitzonderlijke architectuur van het gebouw en de permanente kunstcollectie openstellen voor het publiek. Via verschillende ingrepen wordt de werking van het gebouw blootgelegd en voelbaar.

Concreet vertaalt deze scenografie zich in een reeks ingrepen en installaties, zoals het herinrichten van de ontvangstruimte en het onthaal, de herpositionering van het café en het realiseren van een publieke route ‘concertgebouw circuit’ die bezoekers het huis en de kunstcollectie in al haar aspecten laat beleven.

Referentie meubelorganisatie onthaal: zelfportret Malevich
Onthaal ruimte met een gevarieerd ensemble van verschillende meubelkarakters

Deel van deze route is het inkijken in de concertzaal en de kamermuziekzaal.

Kleuronderzoek meubilair
Concertgebouw Brugge
  • opdrachtgever Concertgebouw Brugge
  • locatie Brugge
  • datum 2015 -2017
  • status gerealiseerd
  • ism Kab. Mathilde Geens, Ester Goris (ruimte-gordijn), Ruben Nachtergaele (geluid), Heleen van Haegenborgh, R00 SE, Atento
  • fotografie Stijn Bollaert
  • team Marie Bemelmans, Louise Vanderlinden