state: A

Stokkenmanroute

Ontwerp en ontwikkeling van een belevenisvolle route door het bos van Kattevennen

Kattevennen creëert als een van de poorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen een nieuwe wandeling voor bezoekers en toevallige passanten.

NU architectuuratelier en Kab. Mathilde Geens ontwikkelden enorme houten figuren als mysterieuze bewoners van het bos.

Deze stokkenmannen staan verspreid over een parcours van 4,2 km. Ze vertellen een verhaal dat geënt is op fantasie en verwondering en dat verschillende aspecten van de natuur zoals het bos, de bomen en de kosmos (link met de Cosmodrome) belicht.

De wandeling kan op drie manieren beleefd worden: als een toevallige ontdekking waarbij geen enkele tool nodig is en de figuren voor zich spreken, als een ontdekking met een luisterverhaal op een app of publicatie en als laatste met een begeleidend spel met een educatief luik voor bijvoorbeeld scholen.

De stokkenmannen spreken in hun eenvoud tot de verbeelding en inspireren wandelaars.

De wandeling wordt een avontuur waarbij je niet alleen het verhaal van deze mysterieuze figuren leert kennen, maar ook op een heel andere manier naar het bos gaat kijken.

Ook de wegwijzers werden in het verhaal betrokken als mini-stokkenmannen die kijken in de juiste richting.

 

  • opdrachtgever Kattevennen vzw
  • locatie Genk
  • datum 2020
  • status gerealiseerd
  • ism Kab. Mathilde Geens
  • realisatie Atento
  • fotografie Stad Genk en NU architectuuratelier
  • team NU Bert Stoffels